⌚ LUNI - VINERI 9.00 - 17.00

ECOTERMAL Centrala termica electrica Ecotermal, model 75L - 75 kw

8.646,00 Lei
TVA inclus
Pretul include taxa verde!

PRODUS ACHIZITIONABIL PRIN S.E.A.P.                   INFO P.I.F / A.F

Click pentru detalii 
Precomanda

Durata de livrare: 2 - 4 saptamani

Limita stoc
Precomanda
Cod Produs: 041501-169 Ai nevoie de ajutor? 0373.760.413
Adauga la Favorite Cere informatii Comanda rapida
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Centrala termica electrica Ecotermal, model 75L - 75 kw


Centrala termica electrica Ecotermal L 75 kw cu programator saptamanal,  este o sursa de caldura moderna, ecologica destinata incalzirii centralizate a unei case sau a unui spatiu productiv. 

Principalul avantaj a incalzirii electrice este eficienta, impactul mic asupra mediului si dimensiunile compacte ale centralei pe curent. Cemtrala termica poate fi utilizata in orice sistem de incalzire centralizata, directa, cu acumulare sau hibrid. 

Poate fi integrata intr-un sistem deja realizat, in paralel cu un cazan pe combustibil solid. Se recomanda operarea cazanului electric intr-un sistem cu pompa de circulatie fortata a agentului termic.

Centrala termica electrica Ecotermal L 75 kw cu programator saptamanal, prevazuta cu programator saptamanal, 041501-169, este un mijloc modern si in acelasi timp ecologic de incalzire centralizata a facilitatilor de productie. 

Poate prepara apa calda menajera prin intermediul unui boiler indirect care se achizitioneaza separat.

Centrala termica poate fi utilizata in orice sistem de incalzire centralizat cu incalzire directa prin acumulare sau sistem hibrid. Poate fi integrata deasemenea in sisteme pentru incalzire, in paralel cu cele cu functionare pe combustibil solid. 

Conectarea centralei  la reteaua de alimentare electrica se va efectua cu acordul furnizorului de energie, acordul trebuie sa fie luat inainte de achizitia centralei. 

Pentru a putea utiliza centarala  in siguranta pentru cat mai mult timp se recomanda efectuarea unei revizii anuale de catre personal specializat. Instalatia de incalzire trebuie sa aiba in dotare aerisitoare care sa permita aerisirea in totalitate a acesteia.

Centrala termica electrica Ecotermal L 75 kw cu programator saptamanal, poate opera intr-un sistem cu vas de expansiune deschis pana la o temperatura de 95* C si intr-un sistem cu vas de expansiune inchis pana la o temperatura de 110 oC la o presiune de 1.8 bar.

Pentru functionarea in conditii de siguranta se recomanda instalarea unei pompe de circulatie in sistemul de operare asigurand circulatia fortata.

Controlul puterii cu microprocesor, prevazuta cu programator saptamanal, fara vas de expansiune si fara pompa de circulatie.

Programatorul saptamanal, inclus in aparat, permite programarea intervalelor de timp de operare si pauza ale cazanului/modulului. In intervalele de operare, cazanul este controlat manual si temperatura agentului termic este mentinuta constanta.

In timpul pauzelor, temperatura setata pentru agent devine 20 grade celsius si elementele de incalzire sunt oprite.

Mod de utilizare Centrala termica electrica Ecotermal L 75 kw cu programator saptamanal:

Controlorul de temperatura va fi amplasat si instalat intr-un loc din care temperatura poate fi precis controlata. 

Pornirea centralei se face doar dupa ce s-a efectuat un control precum urmeaza:

se verifica legaturile la sistemul de incalzire

se verifica presiunea sistemului

se veritica toate conexiunile electrice

se verifica ventilele si robinetele

se porneste siguranta automata a cazanului electric

se preseteaza temperatura dorita a cazanului si sala de reglementare termo


Beneficii client:

functionare fara zgomot

intretinere usoara

dimensiuni reduse


Avantaje produs:

design compact

controlul automat

randamentul ridicat

Date tehnice Centrala termica electrica Ecotermal L 75 kw cu programator saptamanal:

Sistemul de control

Se prezinta principiul de operare si caracteristicile sistemului de control a centralei cu putere panala 90 kW. Sistemul controleaza complex modul de lucru a componentelor sistemului de incalzire in concordanta cu conditiile ambientale intr-un mod care asigurra o viata lunga a centralei.

Siteme de semnalizare si control

Ecran LCD Are o rezoluție de 128x64 pixeli.

a) zilele saptamanii, cea curenta este subliniata. Acelasi camp este utilizate pentru a afisa indicatiile situatiilor de urgenta sau a regimului OFF; 

b) timpul prezent. Acelasi camp se utilizeaza si pentru a indica perioadele de start si stop a aparatului in setarea programelor saptamanale;

 c)menu

d) scala de putere; 

e) camp grafic;

f) indicatii asupra curbei echitermale, pentru setarea temperaturii Tset actionati asupra termostatului de camera sau selectati modul Manual pentru a seta de pe cazan. 

Buton OFF/AUTO, permite trecerea cazanului/modulului in mod incalzire sau in asteptare. 

Buton INCR, permite schimbarea valorilor optiunilor din menu. 

Buton SET, selectare si confirmare. Indicator luminos despre programul saptamanal. Indica in cazul activarii programului saptamanal. Indicator luminos asupra stadiului de functionare al pompei. Se va aprinde cand pompa functioneaza.

Termostat de camera

 - Doua pozitii de afisare pe ecranul digital. Afiseaza fie temperatura curenta, fie temperatura setata a aerului din locul unde este montat. Indicatia este in oC. 

- Buton temperatura ASSIGNED/CURRENT. Afisează temperatura setataiîn premisa temperaturii prezente. 

- Rozeta pentru definirea temperaturii

Modul de operare si functii 

Modul OFF, este regimul de asteptare a centralei. Se activeaza prin apasarea butonului AUTO/ OFF de pe panou. In acest regim, elementele de incalzire sunt oprite. 

Termoregulatorul de camera nu va influenta functionarea centralei, dar va afișa temperatura din camera. In acest regim, pompa de circulatie porneste timp de 10 minute zilnic pentru a evita blocarea. In general, regimul OFF este asemanator cu oprirea centralei. Nu exista riscul inghetului apei in instalatie datorita protectiilor active. 

Intrarea in regimul OFF se face prin apasarea timp de 3 secunde a butonului dupa care acesta este eliberat. Pe ecran apare o notificare despre modul de lucru in care se afla centrala. 

Modul Auto

Modul auto asigura incalzirea reglata si poate fi activat prin apasarea butonului AUTO/OFF daca aparatul a fost in regim OFF. Operarea elementelor de incalzire este controlata de programul selectat de catre programatorul saptamanal sau de termostatul de camera. 

Pompa 

Pompa porneste atunci cand cel putin un element de incalzire este pornit sau daca temperatura apei din cazan este mai mare de 40 oC. Pompa de circulatie functioneaza pana cand energia din cazan este transmisa radiatoarelor si temperatura apei scade sub 40 oC. 

Pompa va porni si cand temperatura apei din cazan scade sub 15 oC pentru a trece prin controlul senzorului intreg volumul de apa din instalatie.

Elementele de incalzire 

Numarul maxim de elemente de incalzire este 36. Pornirile si opririle consecutive ale centralei se face cu activarea elementelor de incalzire astfel incat acestea sa aiba o incarcare simetrica. 

Daca este necesar sa fie pornite mai multe elemente de incalzire acestea vor poni pe rand cu 3 secunde timp de intarziere intre ele pentru a nu suprasolicita alimentarea. Sistemul de protectie al alimentarii prin incarcare si oprire lenta duce la absenta socurilor din retea si o mai buna rezistenta in timp a aparatului. 

Reglare 

Reglarea capacitatii de incalzire este data de termostatul de camera, in conexiune cu temperatura exterioara si ajustarea conform unei curbe echitermale sau manual prin stabilirea unei Tset. 

Cu cat temperatura agentului se apropie de temperatura setata, cu atat mai multe elemente de incalzire sunt oprite. In cazul in care cele doua temperaturi se egaleaza, se vor mentine in functiune numai numarul de elemente de incalzire necesar pastrarii temperaturii.  

Programarea saptamanala

Defineste perioadele de timp de functionare si de oprire ale cazanului conform cu un program stabilit. 

Protectie de la nivelul de apa din cazan. 

Din cauze diverse, evaporare pierderi de agent termic, volumul agentului termic scade sub limita minima de operare a cazanului/boilerului.

Putere maxima: 75 kW

Comutari putere: 30 nivele

Volum camera de incalzire: 49.6 l

Alimentare electrica: 400 V

Inaltime: 800 mm

Latime: 790 mm

Adancime: 320 mm

Presiune max de lucru: 2.5 bar

Temperatura maxima agent termic: 90 °C

Temperatura minima agent termic: 30 °C

Racord agent termic tur: 2 toli

Racord agent termic retur: 2 toli

Eficienta: 99.3%

Greutate: 75 kg
 

      CONTROLUL PUTERII CU MICROPROCESOR, PREVAZUTA CU PROGRAMATOR SAPTAMANAL, FARA VAS DE EXPANSIUNE SI FARA POMPA DE CIRCULATIE
Caracteristici UM L 75-90
Putere maxima kW 75 90
Comutari putere nivele 30 36
Volum corp incalzire dm3 49.6 49.6
Volum vas expansiune l    
Alimentare electrica V 400 400
Inaltime mm 795 795
Latime mm 780 780
Adancime mm 325 325
Presiune max.de lucru bar 2.5
Domeniu de reglare temperatura ag. termic oC 30 - 90
Racorduri hidraulice  inch

Putere termica (kW): 75

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!