FERROLI Statie de dedurizare duo-bloc, 16 litri rasina, Ferroli ED WS1/16 EV

ü Statiile de dedurizare ED WS1 (simplex) sunt compacte dotate cu programator electronic cu regenerare in functie de volum. Acestea sunt realizate din materiale non-toxice , admise pentru contactul cu apa potabila. Coloanele sunt realizate din rasini poliesterice ramforsate cu fibra cationica. Rezervorul de saramura este realizat din polietilena anti-soc.
 

PRODUS ACHIZITIONABIL PRIN S.E.A.P.

Click pentru detalii 
Cod Produs: 1001032 Ai nevoie de ajutor? 0373.760.413
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Download (1)
  • Review-uri (0)
Statie de dedurizare duo-bloc, 16 litri rasina, debit maxim 2.5 m³/h, reglaj in functie de volum, valva electronica, Ferroli ED WS1/16 EV

Statiile de dedurizare ED WS1 (simplex) sunt compacte dotate cu programator electronic cu regenerare in functie de volum. Acestea sunt realizate din materiale non-toxice , admise pentru contactul cu apa potabila. Coloanele sunt realizate din rasini poliesterice ramforsate cu fibra cationica. Rezervorul de saramura este realizat din polietilena anti-soc.
Apa dură este apa cu un conţinut ridicat de săruri minerale (calciul si magneziul); aceasta apă nu este, in general, dăunătoare sănătăţii, dar creează probleme deosebite in funcţionarea optimă a centralelor termice.

Probleme create de apa dură:
Apa dură este un factor important de creştere a costurilor de exploatare ale centralelor termice. În cazul instalaţiilor de încălzire şi preparare apă caldă sau abur, depunerea de calcite (CaCO3), de pe elementele de încălzire se comportă ca un izolator termic, împiedicând trecerea căldurii de la elementul de încălzire la agentul termic (apa sau orice alt agent termic). Efectul direct este scăderea randamentului transferului termic (randamentul centralei termice) şi în consecinţă creşterea consumului de combustibil între 20 şi 28% pe an.

Dedurizarea apei de alimentare a centralelor termice :
Pentru eliminarea neplăcerilor cauzate de apa dură soluţia cea mai simplă şi eficientă este dedurizarea apei brute cu ajutorul unei staţii de dedurizare (dedurizator).
Dedurizatoarele conţin una sau doua coloane cu răşini schimbătoare de ioni care atrag din apă ionii pozitivi (în principal ionii de calciu Ca şi de magneziu Mg şi eliberează în acelaşi timp sodiu Na).

Când capacitatea de reţinere a răşinii se epuizează, mai precis spus ajunge la o valoare prestabilită, valva de comandă declanşează procedura de regenerare, adică eliminarea cationilor reţinuţi şi reîncărcarea coloanei cu sodiu. Acest proces se realizează prin spălarea răşinii cu o soluţie salină (saramură). În funcţie de cantitatea de răşină procedura poate dura între 30 şi 120 minute.
Dedurizatoarele sunt uşor de montat şi de exploatat.

Pentru o functionare corectă trebuie să adăugaţi, doar sare (sub formă de pastile) - care va asigura funcţionarea continuă a dedurizatorului.
Pentru a monta echipamentul este necesar să aveţi spaţiul necesar, o sursă de energie electrică de 220V, 50 Hz şi apoi să contactaţi un instalator pentru a cupla dedurizatorul la instalaţia dvs.
Dedurizatorul dvs. va fi gata pentru funcţionare chiar imediat după montare.


Date tehnice
§ Debit nominal: 1.8 m³/h;
§ Debit maxim (de varf): 2.5 m³/h;
§ Capacitate ciclica maxima: 110 m³/°Fr;
§ Rasina: 16 litri;
§ Capacitate rezervor sare: 85 kg;
§ Consum maxim de sare pe regenerare: 3 kg;
§ Durata regenerarii: 47 minute;
§ Consum apa regenerare (apa la 3 bar): 70 litri;
§ Racord intrare / iesire: 1" M;
§ Racord golire: 3/4" M.

Model: Duo-bloc

Debit Apa: 2.5 m³/h

Volum rasina (l): 16

Tip produs: Statie de dedurizare

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 8.30 - 17.30 Timp de raspuns pentru mail-uri : max 1 zi lucratoare

0373.760.413 office@construkt.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!